Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 108 common:people_all_forms

Практичне заняття «Проєктування педагогічної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі»

Date: 28 березня о 08:30, Refreshed 3 квітня о 09:12
65 views

З року в рік у звичайних класах закладів загальної середньої освіти збільшується кількість учнів з особливими освітніми потребами. Учнівський контингент стає більш розмаїтим, виразніше простежуються особливості когнітивного, емоційного, фізичного та комунікативного розвитку школярів. Тому вчителі частіше стикаються з тим, що традиційні підходи в організації навчального процесу не дають змогу ефективно працювати з дітьми із ширшим діапазоном навчальних відмінностей.
На жаль, в нашому суспільстві і досі іде прогресуючими темпами процес стигматизації людей з особливими потребами, а особливо це стосується дітей. Однією з форм навчання дітей з особливими освітніми потребами є інклюзивне навчання. Саме тому відбулось засідання професійної спільноти "Мотиватори", щоб ознайомити вчителів з особливостями проєктування власної педагогічної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі.

Інклюзивна освіта - це особливий підхід до побудови загальної освіти, який передбачає доступність (можливість) освіти для кожного незалежно від його особливих можливостей і потреб. В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей, забезпечує однакове ставлення до всіх людей, але створює спеціальні умови для дітей з особливими потребами. Тому актуальним і важливим залишається питання організації ефективного викладання в інклюзивному класі.

27 березня 2024 року для педагогічного колективу Первомайської гімназії № 9  профспільнотою "Мотиватори" було проведено практичне заняття "Проєктування педагогічної діяльності в інклюзивному освітньому середовищі", яке мало на меті познайомити вчителів з особливостями інклюзивного навчання в системі освіти; сформувати толерантне ставлення до впровадження інклюзивного навчання у закладах освіти; розширити знання педагогів, сформувати вміння адаптуватись і легко знаходити контакт з дітьми з особливими потребами; активізувати особистісний потенціал та оптимально реалізовувати креативний підхід у нестандартних ситуаціях. 

Під час заходу вчителі пригадали значення і важливість інклюзивного навчання, з'ясували сутність процесу викладання в інклюзивному класі та підходи до його реалізації, познайомилися із сучасною і популярною методикою навчання дітей з ООП - арттерапією, а також визначили переваги та недоліки інклюзивної освіти.

Насправді дуже багато проблем в загальноосвітніх школах для впровадження інклюзивної освіти. Але на шальках терезів - людське життя особливих дітей, яким необхідна наша допомога: «Важливо, щоб діти не відчували себе іншими ... Це діти, яким доля послала складні випробування ... Тільки співчуття мало, треба розвивати можливості».

Наталія Шевченко, 

Сніжана Радіца

Comments:
Only authorized users can leave comments.